Almok Kölykök

Harmadik almunkba 4 lány és 5 fiú született.

Első őszi almunkban is szép számú kiskutyát köszönthetünk.

Közeleg a tél, remélem majd nálunk is megkóstolhatják még a havat ezek a szőrpamacsok.

Az oldal folyamatosan frissül a csöppségekről készült újabb képekkel, amiket te is nyomon követhetsz itt >>

A kiskutyák a következő párosításból születtek:

Koá
6,5 éves kan

Tete
3,5 éves szuka

További videók, képek a szülőkről >>

Új gazdáikhoz 8 hetesen, csippel és koruknak megfelelően oltva, féreghajtva kerülnek a kiskutyák.

Ha szeretnél foglalni almunkból,
vedd fel velünk a kapcsolatot

Levél Email: szanhuzomalamut/kukac/gmail.com

 

Második almunkat 2 lány és 6 fiú képviseli.

Ez az almunk is nagy meglepetést hozott: szívecske alakú folt ékeskedik két fiúcska homlokán is.

A tavalyi nőuralom után idén a fiúk belehúztak, és ők lettek többen az alomban. Persze nem tudták átvenni a vezetést, hisz még így is több hölgy kutyus látott nálunk napvilágot, de ne vegyük el a srácoktól a győzelem édes ízét!

Hiába tavaszi kölykök, az áprilisi bolondos időjárásnak köszönhetően már láthattak havat... vagyis láthattak volna, ha már nyitva volna a szemük. A picik egyelőre még csak esznek és békésen, összebújva alszanak, de a cukiság mérőt így is kiakasztják.

Első almunk 2016. március 1-jén született, 3 fiú és 8 lány.

 

Kölyök vállalók, figyelem! Figyelmeztetés

Az alaszkai malamut nem mindenkinek való!

A malamut vadászösztöne igen erős.

Az alaszkai malamut nagy mozgásigényű, és önfejű kutya. Tanítása sok időt és türelmet vesz igénybe. Emellett 10-15 évig gondoskodnod kell róla, nap mint nap takarítani utána, fizikailag és mentálisan lefárasztani, így mielőtt egy ekkora felelősséget vállalsz, olvass utána és készülj fel alaposan!

A malamut vadászösztöne igen erős. Sok malamutba bele tudták nevelni, hogy együtt éljen más kistestű állatokkal anélkül, hogy egyre kevesebben lennének, azonban fel kell készülni arra az eshetőségre, hogy olyan kutyát fogsz ki, amelyiket külön kell tartani a többi állattól.

A malamutokat ugyan sokan megtanították házban/lakásban élni, egy kölyök kutya mindent összerág amihez csak hozzáfér... és mindenhez hozzáfér.
Az alaszkai malamutok 12 hetes korukig sajátítják el a kutya-ember viszony alapjait. Ha ebben az időszakban halogatjuk velük a foglalkozást, később félősek, agresszívek lehetnek.

A malamutok életformája nem a mi éghajlatunkhoz lett kialakítva, mégis képes alkalmazkodni a sarkkör fagyos égövétől távol eső földrészek időjárásához is.
Nézz utána, mivel tudod kellemessé tenni számára a nyári napokat.
Malamut és a nyár >>

Felkészülés a malamut kölyök fogadására Takarítás

Készüljetek, mert jövök!

Természetesen, mielőtt hozzád kerül a kölyök, szerezz be mindent, ami kell a kutyatartáshoz. Legyen számára megfelelő élelem, rágni való, és ha kimehet az udvarra, egy atombiztos kerítés. Alakítsd ki a környezetét, és ne feledkezz el arról sem, hogy valahova piszkítania is kell.

Ellenőrizd, hogy ahol elhelyezed a kis malamutodat, az teljesen biztonságos-e számára. Egy kíváncsi kiskutya mindenhova oda dugja az orrát, így ne legyenek a környezetében hegyes kiálló tárgyak (pl. kihegyezett botok, szúrós drótvégek, üvegcserepek), elektromos vezetékek, és ügyeljünk, hogy nehogy magára rántsa a forró ételt. Újdonsült barátunk mindenhova be is próbál mászni, ezért óvakodni kell az olyan résektől, ahová beszorulhat a feje, különösen a napos helyeken, mert akár el is pusztulhat. Továbbá ha értékesebb tárgyainkon nem szeretnénk kutya fognyomokat találni, azokat is érdemes biztonságba helyezni.

A kiskutya fogadása előtt pihenj minél többet, ugyanis idáig az új malamut kölyköd együtt volt anyjával és testvéreivel. Egy felől sosem aludt még egyedül, így lehet hogy pátyolgatásra szorul az első este, viszont ami a többi heteket-hónapokat illeti, minden percét azzal fogja tölteni, hogy feszegesse a határokat, kipróbáljon mindent, amit nem szabad, vagy amit eszedbe se jutna, hogy ki lehet próbálni.

Ha a háznál vannak más állatok is, érdemes ellenőrizni az oltásukat és rendszeres féreghajtásukat. Jobb megelőzni a bajt, ugyanis sok időbe telhet mire felépül kiskutyánk, és ha pont a fejlődési szakaszban betegeskedik, nem feltétlenül lesz felnőttként szép és erőteljes kutya. Az állatorvosi költségekről nem is beszélve.

Mindenek előtt arra kell teljes mértékben ráhangolódnod, hogy jön egy kis rakoncátlan malamut kölyök, aki hosszú-hosszú idő múlva lesz csak jó kutyus. Mindaddig viszont a butaságai ellenére is hatalmas szeretettel és türelemmel kell tanítgatnod és vigyázni rá.

Kölykök etetése Étel

Ha tápon akarod nevelni kutyádat, abban a táp gyártó cégek tudnak segíteni. Én javaslom, hogy kutyáidnak amikor csak teheted főzz magad, és adj neki nyersen zöldséget, gyümölcsöt és csontos húst. Egy részt a kutyatápok tartalma ellenőrizhetetlen, más részt a változatos étrend a kutyák egészségére is sokkal jobb hatással van.

Mit ehet egy malamut kölyök?

  • Baromfi, birka, marha, nyers hal. - A húsféléket csontosan add, hogy erősödjenek a fogai és csontjai. Ugyanakkor nyersen, hogy a csontok nehogy megakadjanak a torkán.
  • tojás
  • Párolt/főtt rizs, árpa, vagy más gabona
  • Főtt tészta (kenyér féléket jobb hanyagolni, főleg kölyök kutyáknál)
  • Nyers/reszelt/párolt/főtt zöldségek és gyümölcsök
  • Tápot csakis nedvesen szabad adni, különben elszívják a kutya szervezetéből a vizet
  • Vízhez mindig hozzá kell férnie a kutyusodnak!

Mennyit eszik egy kiskutya?

A malamut kölyök egészséges növekedéséhez sokat kell rágcsálnia

A malamut kölykök fejlődési ritmusa különböző. Növekedésük gyorsasága függhet nemüktől, az évszaktól, vagy hogy mennyire sikerült félrelökdösni testvéreiket etetéskor. Minden kiskutyának mások az igényei, így magadnak kell eldöntened, hogy mekkora adagokat kapjon a kis malamutod.

Nagyon fontos, hogy ne etessük kerekre kutyánkat, inkább legyen sovány. A fejlődésben levő malamut csontjai és ízületei puhák, nem terhelhetők. Az alaszkai malamut igen gyorsan nő, így szervezete hirtelen terhelődik, ne nehezítsük meg még egy túlsúllyal is.

A kiskutyád képes elhitetni bármikor, hogy az éhhalál küszöbén áll, és kér még egy mamutot, de ne higgy neki! Tartsd szemmel, hogy mennyire húsos, és aszerint adj neki többet vagy kevesebbet.

Átlagosan naponta a következő ételmennyiségre van szüksége egy malamutnak, ha húst, rizst, zöldséget és gyümölcsöt adunk neki:

2 - 4 hónaposan: 1 kg napi 3-4 adagra osztva
4 - 6 hónaposan: 1,5 kg napi 2-3 adagra osztva
6-12 hónaposan: 1,2 kg napi 2 adagra osztva
12-18 hónaposan: 1 kg napi 2 adagra osztva
18 hónapos kortól
kan: 1 kg napi 1 adagra osztva
szuka: 0,6 kg napi 1 adagra osztva

Természetesen versenyekre vagy fedezésre való felkészítéskor, illetve tenyésztésbe vett szukák esetében nem alkalmazható a táblázat.

Hányszor kell étkeztetni egy kutyát?

A fenti táblázatból látható, hogy egy kölyök kutyának többszöri étkezésre van szüksége, míg egy felnőtt ebnek elegendő egyszer is. A táblázat nem aranyszabály, így alakítsd életformádhoz, hogy hányszor bírsz etetni. Ha nagyon elfoglalt vagy, a háromszori étkezést könnyen megoldhatod, ha felkelés után, hazaérkezéskor, és lefekvés előtt nem sokkal ejted meg.

Minden esetre, mielőtt a kölyköket elhozod tisztázd, hogy milyen etetési módszerrel folyt az önálló táplálkozása, és fokozatosan állítsad át az étrendjét az általad elképzeltre, hogy ne terheld meg nagyon a kiskutya szervezetét.

Az alaszkai malamut kölyök nevelése Dicséret

A malamutok kommunikációja mellőzi a kutyaugatást. Bár sok hangjelzésük van, legjelentősebb kommunikációjuk nonverbális, testbeszédünkkel tudjuk magunkat legjobban megértetni vele. Egy 8-9 hetes kölyöknél, első találkozáskor ez annyit tesz, hogy simogatjuk, és barátságos hangon beszélünk hozzá.

Nevének megtanítása

A malamut kölyök mindig figyel, ha csinálunk valami érdekeset

Elsőként a saját nevét kell megtanulnia kölyökkutyádnak. Első találkozástól kezdve szólítsd nevén, és legyél hozzá kedves, ezzel is bíztatva, hogy figyeljen rád.

Nevén szólítását mindig kellemes élménnyel kösd össze, hogy szívesen odajöjjön hozzád. Sose hívd magadhoz úgy, hogy utána meg akarnád szidni.

Hívás

A malamutok igen öntörvényűek ezért egész kis koruktól kezdve el kell kezdeni nevelni őket, hogy hívásra jöjjön oda hozzánk, akármilyen érdekes dolog is csábítja. Nagyon sok malamut gazdának ebbe bele is törik a bicskája, és inkább csak pórázon sétáltatja kutyáját.

Tanítás elején, mikor a közeledben van, hívd magadhoz nevén szólítva. Ha oda jön, adj neki jutalomfalatot, és simogasd meg, dicsérő szavakat használva.

Ha már távolabbról akarod visszahívni, légy körültekintő! Ha bármi jele is van annak, hogy ha hívni fogod, akkor nem fog odajönni, mert jobban érdekli valami más, ne is kezdd hívni, mert berögzül benne, hogy nem baj, ha nem jön oda hívásra.

Mikor a nyakörvvel már jó barátságban van, tedd fel rá, és erősíts rá egy damilt, amit nem vesz észre kutyád. Engedd messzebb, és mikor hívod, kezdd el kicsit húzni magad felé a damillal, míg meg nem indul feléd. Odaérve hozzád, kapjon nagy dicséretet.

Szobatisztaság

Nem lehet elég korán kezdeni a szobatisztaságot... vagy mégis?   :)

Ha házban tartod, és régi helyén nem tanulta meg a szobatisztaságot, rád hárul ez a nemes feladat.

Először is ki kell jelölnöd egy helyet, ahova a továbbiakban piszkíthat kiskutyád. Ha nem tud kimenni az udvarra, eleinte pelenkára érdemes szoktatni, mert míg nem kapja meg az összes védőoltását, könnyen elkaphatna az utcán fertőzéseket. A malamutok igényesek a tisztaságra, így akár 1-2 teljes nap ráfordításával pelenkára vagy szobatisztaságra szoktathatók.

A pelenkára szoktatás első lépéseként az összepiszkítandó kendő közepével szívass fel a kölyök egy korábbi "balesetéből" kevés vizeletet. Ezt megszagolva a kiskutyádnak segít beindítani a vizelési ingerét. A malamutok szeretnek tiszta felületre lépni, és tiszta helyre végezni dolgukat, így a pelenka cserélésével ügyelj rá, hogy mindig legyen száraz felülete.

Pár napig folyamatosan figyeld a kutya viselkedését és amint készül pisilni, vagy kakilni, azonnal kapd föl és tedd a pelenkára. Nagyon dicsérd meg, ha sikerül neki. Alvás, evés,ivás és játék után fokozottan figyelj oda és készülj a pelenka használatára. Légy tekintettel arra is, hogy ilyen fiatal korban legfeljebb 4 órán át tudja visszatartani szükségleteit.

A szobatisztaságra szoktatás a pozitív megerősítésen kell hogy alapuljon. Ha balesetek történnek, ne szidd meg kiskutyád, mert abból nem fog tanulni, csak félőssé válik. A baleset színhelyét alaposan fel kell tisztítani. A hagyományos tisztítószerek csak elfedik a pisi szagot, ezért szódabikarbóna-ecet-víz keverékével is mosd át a felületet, hogy ne szokjon oda kiskutyád.

Pórázon közlekedés

Miért is kell pórázhoz szoktatni, láb mellett vinni egy malamutot, mikor az a dolga, hogy ész nélkül húzzon, és csak szaladjon? Hát nem igazán hasznavehető még fogatban se egy olyan kutya, amelyiknek csak eddig ér az esze, gazdája szavára pedig fittyet hány. Viszont egészen biztos, hogy mikor a parkba, vagy az állatorvoshoz visszük kutyánkat, egyszerűbb dolgunk van, ha nem tépi ki kezünkből a pórázt.

Ne félj, hogy kutyád, ha pórázon láb melletti sétára tanítod, hámban pedig húzni, akkor összezavarnád. A kutyák nagyon jól meg tudják különböztetni a két helyzetet.

A kiskutyák általában nem feltétlen fogadják el egyből a pórázt, ezért fokozatosan kell hozzászoktatni. Először csak a nyakörvet tedd rá, azt is olyankorra, amikor eszik, játszik, vagy valamilyen kellemes élmény eltereli a figyelmét arról, hogy van valami a nyakában. Ha hozzászokott a nyakörvhöz, tedd rá a pórázt is úgy, hogy csak a földön húzza maga után, és úgy játssz vele.

A pórázt nem szabad rágni. Ezt be kell tartatni vele, akármennyire is aranyosnak találnánk. Kis idő után a pórázt a kezedbe foghatod, de hagyd, hogy szabadon bóklásszon, csak annyiban korlátozd, hogy ne húzza a pórázt, és hogy ha elindulsz, neki is jönnie kell veled. Utóbbit egyszerűen úgy érheted el, ha elkezded húzni, mikor nem akar jönni.

A kis malamutodtól ne is várj el többet fél éves koráig, a pórázt illetően. Ne várd el tőle, hogy láb mellet haladjon, vagy hogy különböző vezényszavakra engedelmeskedjen. Egy 6-7 hónapos kiskutyában csak megszokásokat szabad kialakítani.

Azt sem árt szem előtt tartani, hogy általában 6 hónapos korukra kapják meg az utolsó oltásaikat a kiskutyák, így utcára, más kutyák társaságába nem érdemes vinni. Ráadásul a kis tappancsai még olyan puhák, hogy ki is kophatnak keményebb talajon. Kis korában jobb, ha csak a kertben szaladgálhat, viszont a mozgást nem szabad elhanyagolni, hogy kialakuljon az egyensúlyérzéke.

Házirend

A harapós kiskutya aranyos, de ha nem vigyázunk, harapós nagykutya lesz

Otthonába hozva az új jövevényt, meg kell tanítani a házirendre. Itt fontos a következetesség. Ugyanazok a szabályok vonatkozzanak rá kölyökként, mint nagy kutyaként, hogy ne alakuljanak ki benne rossz szokások.

Kiskutyaként nagyon aranyos, ha térdünkre feltappancsol a puha kis lábaival, viszont egy erőteljes felnőtt malamut aligha azzal tud a legnagyobb örömet szerezni, ha a nyakunkba ugrik saras lábbal, mikor szép ünneplőnkben készülődünk. Jobb minél hamarabb leszoktatni a felugrálásról.

A család minden tagjával egyeztetni kell, hogy a kutya felmehet-e a bútorokra. Ha te nem engeded fel, de más odaülteti, összezavarodik.

A cipők és bútorok rágcsálásáról is jobb mihamarabb leszoktatni. Ha nem akarunk neki drága játékokat venni, rágcsáltassunk vele botokat az udvaron. Következetességgel le lehet szoktatni az étel kunyerálásáról, és a póráz használatakor a hulladékevésről.

Kezünk rágcsálása szintén nem kívánatos. Ezt a rossz szokást előző otthonából hozta, ahol kölyök társaival így kommunikált, játszadozott. Hogy érzékeltessük vele, hogy ez nekünk nem kellemes, kézrágcsáláskor adjunk hangos, magas nyüszítő hangot. Ettől kicsit megijed, de tudni fogja pontosan, hogy miért nem szabad ezt csinálni.

Meg kell tanulnia, hol a helye. Mikor este nyugovóra kell térnie, vidd a helyére, és mondd többször is neki, hogy helyedre, és hagyd a vackában. Ha kijön, nagy nyugalommal tedd vissza mondogatva, hogy helyedre. A kölyök amúgy is álmos, úgyhogy egy idő után sikerül rávenni, hogy a helyén maradjon.

A kutyában tisztázni kell, hogy a család minden tagjának szót kell fogadnia, és bárki elvehet tőle akármit, még az ételét is. Persze kisgyerekek csak felnőtt felügyelettel gyakorolják ezt, nehogy baleset legyen belőle. Ha biztonságosan ki tudod szedni az ételt is a szájából, az az életét is megmentheti.

A tanításoknál a legfontosabb, hogy játékosan tegyed, és változatosan. Ha egymásután ugyanazt a feladatot ismételgeted, unottá válik és elfárad a kiskutyád. Keltsd fel kíváncsiságát, és vezesd rá, hogy mit szeretnél tőle, majd szeretetteljesen dicsérd meg.

Egyéniség megismerése

A malamut kiskutya korai tanítása a szokások kialakítására alkalmas

A malamutok ugyan nagyon sokban hasonlítanak fajtatársaikra, saját kutyád neveléséhez mindenek előtt meg kell ismerned őt. Továbbiakban sokat fog segíteni, ha megfigyeled, milyen tárgyak, események érdeklik, amikkel motiválni lehet a dicséreten és a jutalomfalaton túl.

Fokozottan nagy jelentősége van a malamutoknál az érintésnek. Ha a hozzád került kiskutya eleinte félős, simogatással és öleléssel könnyen megnyugtathatod.

Ugyanakkor az érintés a dominancia egyik kifejező eszköze is. Ha fejtetőjét és hátát simogatod, akkor azt fejezed ki, hogy te vagy a domináns, ha viszont száját és mellkasát simogatod, akkor alárendelt szereped érzékelteted vele.

Egy kiskutya bolondos, így nem szabad komolyan venni, ha dominanciára tör, ugyanakkor helyre kell igazítani. A szülői szigor eszközeit mérsékelten kell alkalmazni. Ha először csinál butaságot, enyhén üss a fenekére, és mondd hogy nem szabad. Később már csak a "nem szabad" vezényszót használd, így megtartva bizalmát.

A kölyökkutyák viszont szeretnek rakoncátlanok is lenni. Megmondjuk neki hogy nem szabad, és ő mégis folytatja, vagy kicsit abbahagyja, de újra kezdi. Ebben az esetben olyan eszközhöz kell folyamodnod, amit anyjától már jól ismer. Fogd meg kicsit a nyaka felső részénél a bőrt, és rázd meg óvatosan, és közben mondd neki, hogy nem szabad.

Nem szabad megtorlás jellegűen bántalmazni kis barátunkat. Ha a bolondságából nem lehet egy kis grabancrázással kizökkenteni, neked kell megváltoztatni a körülményeket úgy, hogy ne tudja még egyszer elkövetni. Vedd el tőle, tedd biztonságos helyre, vidd onnan a kiskutyát, stb.

Mikor malamutod vásott kis kölyökként viselkedik, jusson mindig eszedbe és nyugtasd meg magad, hogy egy jól nevelt kutyus lesz... majd egyszer.

Az alaszkai malamut kiképzése Ül!

A malamutok kiképzése 6-7 hónapos koruktól kezdődhet meg, de ha még lankadékony a kutyád figyelme, jobb várni 8-9 hónapos koráig is. Foglalkoztatásánál érzékeltetned kell vele, hogy mikor van játékidő, és mikor van a képzés ideje, amikor nem kalandozhat el a figyelme.

A monoton, ismétlődő feladatokat könnyen megunják a malamutok. Figyelmét és érdeklődését meg kell tartani a különböző teendők váltakozásával, különböző helyzetekben való alkalmazásukkal, és azonnali túláradó dicsérettel kell jutalmazni, ha teljesítette. A mutatvány szerű feladatok betanításánál motiválhatod jutalomfalatokkal is, de a fogathajtásnál ez már kivitelezhetetlen lesz.

A képzések idejénél fontos a fokozatosság. Először csak 1-2 perces foglalkozások erejéig tanítgasd, majd ha látod, hogy kitartóbb a figyelme, hosszabb ideig is lehet. A játék és a kiképzés egymást váltsák, így csökken a stressz, könnyen feldolgozza a tanultakat, és örömmel fogja őket elvégezni.

Mindig fejlődésének megfelelő feladatokat végeztess vele, és ha úgy látod, hogy még nem alkalmas rá, hagyd későbbre. A malamutod bármire kiképezhető, amire más kutyák, csak megfelelően összhangban kell vele lenned.

A fizikai megterhelésnél is nagyon oda kell figyelni a fokozatosságra. Egy éves koráig nem szabad súlyt húzatni vele, vagy hátizsákot adni rá, hogy csontozata megfelelően fejlődhessen. Futásnál is nagyon oda kell figyelni a pihenőkre és a vízellátására, főleg ha nincs hideg, vagy süt a nap.

Tudnunk kell a malamutról, hogy több lelki változáson megy keresztül. Egy-két éves kora után próbálgathatja, hogy dominanciában fölénk kerekedhet-e. Ilyenkor úgy tűnhet, hogy minden eddig tanultat elfelejtett. Ezeket az időszakokat minél nyugodtabban kell kezelni, és megtartanunk kutyánk bizalmát.

2 éves korától lehet csak komolyabban megterhelni fizikailag, de felnőtt korát 4-5 évesen éri el.

Ha érdekel, hogy kell kiképezni különböző sportokhoz kutyádat, a sportok oldalán részletes ismertetőt találhatsz.

Kulcsszavak:

alaszkai malamut malamutok alaszkai malamut alaszkai malamutok kutya szánhúzó szánhúzás szánhúzó kutya szán szánkó kutyaszán kölyök kölykök kiskutya kiskutyák malamut kölyök malamut kölykök malamut kiskutya

malamut kiskutyák kölyök foglalás malamut kölyök foglalás malamut kölyök foglalható malamut kölykök foglalhatók alaszkai malamut kölyök foglalható alaszkai malamut kölykök foglalhatók eladó olcsón eladó elvihető elvihető malamut elvihető alaszkai malamut elvihető alaszkai malamutok elvihető alaszkai malamut kölyök elvihető alaszkai malamut kölykök elvihető alaszkai malamut kiskutya elvihető alaszkai malamut kiskutyák ingyen elvihető malamut eladó malamut elvihető malamut kölyök eladó malamut kölyök elvihető alaszkai malamut kölyök elvihető malamut kölyök eladó

malamut kölykök eladók malamut kölykök elvihetők eladó szánhúzó kutya fajtiszta fajtatiszta fajta tiszta játék kutya játék munka északi északi kutya északi kutyák eszkimó eszkimók eszkimó kutya eszkimókutya eszkimó-kutya inoit inoitok inoitok kutyái kutya hirdetés malamut hirdetés alaszkai malamut hirdetés kölyök hirdetés kutya kölyök hirdetés malamut kölyök hirdetés alaszkai malamut kölyök hirdetés alaszkai malamut kutya kölyök hirdetés kiskutya hirdetés malamut kiskutya hirdetés alaszkai malamut kutya hirdetés hirdetések kutya hirdetések malmaut kutya hirdetések malamut hirdetések alaszkai malamut hirdetések alaszkai malamut kölyök hirdetések alaszkai malamut kutya hirdetések alaszkai malamut kutya kölyök hirdetések fajtatiszta fajtatiszta malamut fajtatiszta malamut kölyök fajtatiszta malamut kölykök fajtatiszta alaszkai malmaut fajtatiszta alaszkai malamut fajtatiszta alaszkai malamut kölyök fajtatiszta alaszkai malamut kölykök fajtatiszta malamut eladó fajtatiszta alaszkai malamut eladó fajtatiszta malamut kölyök eladó fajtatiszta malamut kölykök eladók

fajtatiszta malamutok eladók fajtiszta malamut fajtiszta alaszkai malamut fajtiszta malamut kölyök fajtiszta malamut kölykök fajtiszta kölyök fajtiszta kölykök fajtiszta malamut kölyök fajtiszta malamut kölykök fajtiszta malamut kiskutya fajtiszta malamut eladó fajtiszta malamutok eladók fajtiszta malamut kölyök eladó fajtiszta malamut kölykök eladók tenyésztő kutya tenyésztő malamut tenyésztő alaszkai malamut tenyésztő tenyésztőtől kutya tenyésztőtől malamut tenyésztőtől

alaszkai malamut tenyésztőtől tenyésztőtől kölyök tenyésztőtől kölykök tenyésztőtől kutya kölykök tenyésztőtől malamut kölykök tenyésztőtől alaszkai malamut kölykök tenyésztőtől fajtatiszta kölyök tenyésztőtől fajtatiszta malamut tenyésztőtől alaszkai malamut tenyésztőtől alaszkai malamut kölyök tenyésztőtől alaszkai malamut kölykök tenyésztőtől alaszkai malamut kiskutya tenyésztőtől alaszkai malamut kiskutyák tenyésztőtől alaszkai malamut kiskutya eladó tenyésztőtől fajtatiszta malamut tenyésztőtől fajtatiszta alaszkai malamut tenyésztőtől fajtatiszta malamut kölyök tenyésztőtől fajtatiszta alaszkai malamut kölyök

tenyésztőtől fajtatiszta malamut eladó tenyésztőtől fajtatiszta kölyök eladó tenyésztőtől fajtatiszta kölykök eladók tenyésztőtől fajtatiszta malamut kölyök eladó tenyésztőtől fajtatiszta malamut kölykök eladók tenyésztőtől fajtatiszta alaszkai malamut eladó tenyésztőtől fajtatiszta alaszkai malamut kölyök eladó tenyésztőtől fajtatiszta malamut kölykök eladók tenyésztőtől fajtiszta malamut kölyök eladó tenyésztőtől fajtiszta alaszkai malamut kölyök eladó tenyésztőtőé fajtiszta malamut kölykök eladók kenel malamut kenel alaszkai malamut kenel kenel kölyök malamut kenel kölyök alaszkai malamut kenel kölyök

alaszkai malamut kenelben kölykök születtek szánhúzó kiskutya szánhúzó kiskutyák szánhúzó kölyök szánhúzó kölykök kiskutyák születtek malamut kölykök születtek alaszkai malamut kölykök születtek alaszkai malamut malamutok alaszkai malamut alaszkai malamutok kutya szánhúzó szánhúzás szánhúzó kutya szán szánkó kutyaszán kölyök kölykök kiskutya kiskutyák malamut kölyök malamut kölykök malamut kiskutya

malamut kiskutyák kölyök foglalás malamut kölyök foglalás malamut kölyök foglalható malamut kölykök foglalhatók alaszkai malamut kölyök foglalható alaszkai malamut kölykök foglalhatók eladó olcsón eladó elvihető elvihető malamut elvihető alaszkai malamut elvihető alaszkai malamutok elvihető alaszkai malamut kölyök elvihető alaszkai malamut kölykök elvihető alaszkai malamut kiskutya elvihető alaszkai malamut kiskutyák ingyen elvihető malamut eladó malamut elvihető malamut kölyök eladó malamut kölyök elvihető alaszkai malamut kölyök elvihető malamut kölyök eladó

malamut kölykök eladók malamut kölykök elvihetők eladó szánhúzó kutya fajtiszta fajtatiszta fajta tiszta játék kutya játék munka északi északi kutya északi kutyák eszkimó eszkimók eszkimó kutya eszkimókutya eszkimó-kutya inoit inoitok inoitok kutyái kutya hirdetés malamut hirdetés alaszkai malamut hirdetés kölyök hirdetés kutya kölyök hirdetés malamut kölyök hirdetés alaszkai malamut kölyök hirdetés alaszkai malamut kutya kölyök hirdetés kiskutya hirdetés malamut kiskutya hirdetés alaszkai malamut kutya hirdetés hirdetések kutya hirdetések malmaut kutya hirdetések malamut hirdetések alaszkai malamut hirdetések alaszkai malamut kölyök hirdetések alaszkai malamut kutya hirdetések alaszkai malamut kutya kölyök hirdetések fajtatiszta fajtatiszta malamut fajtatiszta malamut kölyök fajtatiszta malamut kölykök fajtatiszta alaszkai malmaut fajtatiszta alaszkai malamut fajtatiszta alaszkai malamut kölyök fajtatiszta alaszkai malamut kölykök fajtatiszta malamut eladó fajtatiszta alaszkai malamut eladó fajtatiszta malamut kölyök eladó fajtatiszta malamut kölykök eladók

fajtatiszta malamutok eladók fajtiszta malamut fajtiszta alaszkai malamut fajtiszta malamut kölyök fajtiszta malamut kölykök fajtiszta kölyök fajtiszta kölykök fajtiszta malamut kölyök fajtiszta malamut kölykök fajtiszta malamut kiskutya fajtiszta malamut eladó fajtiszta malamutok eladók fajtiszta malamut kölyök eladó fajtiszta malamut kölykök eladók tenyésztő kutya tenyésztő malamut tenyésztő alaszkai malamut tenyésztő tenyésztőtől kutya tenyésztőtől malamut tenyésztőtől

alaszkai malamut tenyésztőtől tenyésztőtől kölyök tenyésztőtől kölykök tenyésztőtől kutya kölykök tenyésztőtől malamut kölykök tenyésztőtől alaszkai malamut kölykök tenyésztőtől fajtatiszta kölyök tenyésztőtől fajtatiszta malamut tenyésztőtől alaszkai malamut tenyésztőtől alaszkai malamut kölyök tenyésztőtől alaszkai malamut kölykök tenyésztőtől alaszkai malamut kiskutya tenyésztőtől alaszkai malamut kiskutyák tenyésztőtől alaszkai malamut kiskutya eladó tenyésztőtől fajtatiszta malamut tenyésztőtől fajtatiszta alaszkai malamut tenyésztőtől fajtatiszta malamut kölyök tenyésztőtől fajtatiszta alaszkai malamut kölyök

tenyésztőtől fajtatiszta malamut eladó tenyésztőtől fajtatiszta kölyök eladó tenyésztőtől fajtatiszta kölykök eladók tenyésztőtől fajtatiszta malamut kölyök eladó tenyésztőtől fajtatiszta malamut kölykök eladók tenyésztőtől fajtatiszta alaszkai malamut eladó tenyésztőtől fajtatiszta alaszkai malamut kölyök eladó tenyésztőtől fajtatiszta malamut kölykök eladók tenyésztőtől fajtiszta malamut kölyök eladó tenyésztőtől fajtiszta alaszkai malamut kölyök eladó tenyésztőtőé fajtiszta malamut kölykök eladók kenel malamut kenel alaszkai malamut kenel kenel kölyök malamut kenel kölyök alaszkai malamut kenel kölyök

alaszkai malamut kenelben kölykök születtek szánhúzó kiskutya szánhúzó kiskutyák szánhúzó kölyök szánhúzó kölykök kiskutyák születtek malamut kölykök születtek alaszkai malamut kölykök születtek alaszkai malamut malamutok alaszkai malamut alaszkai malamutok kutya szánhúzó szánhúzás szánhúzó kutya szán szánkó kutyaszán kölyök kölykök kiskutya kiskutyák malamut kölyök malamut kölykök malamut kiskutya

malamut kiskutyák kölyök foglalás malamut kölyök foglalás malamut kölyök foglalható malamut kölykök foglalhatók alaszkai malamut kölyök foglalható alaszkai malamut kölykök foglalhatók eladó olcsón eladó elvihető elvihető malamut elvihető alaszkai malamut elvihető alaszkai malamutok elvihető alaszkai malamut kölyök elvihető alaszkai malamut kölykök elvihető alaszkai malamut kiskutya elvihető alaszkai malamut kiskutyák ingyen elvihető malamut eladó malamut elvihető malamut kölyök eladó malamut kölyök elvihető alaszkai malamut kölyök elvihető malamut kölyök eladó

malamut kölykök eladók malamut kölykök elvihetők eladó szánhúzó kutya fajtiszta fajtatiszta fajta tiszta játék kutya játék munka északi északi kutya északi kutyák eszkimó eszkimók eszkimó kutya eszkimókutya eszkimó-kutya inoit inoitok inoitok kutyái kutya hirdetés malamut hirdetés alaszkai malamut hirdetés kölyök hirdetés kutya kölyök hirdetés malamut kölyök hirdetés alaszkai malamut kölyök hirdetés alaszkai malamut kutya kölyök hirdetés kiskutya hirdetés malamut kiskutya hirdetés alaszkai malamut kutya hirdetés hirdetések kutya hirdetések malmaut kutya hirdetések malamut hirdetések alaszkai malamut hirdetések alaszkai malamut kölyök hirdetések alaszkai malamut kutya hirdetések alaszkai malamut kutya kölyök hirdetések fajtatiszta fajtatiszta malamut fajtatiszta malamut kölyök fajtatiszta malamut kölykök fajtatiszta alaszkai malmaut fajtatiszta alaszkai malamut fajtatiszta alaszkai malamut kölyök fajtatiszta alaszkai malamut kölykök fajtatiszta malamut eladó fajtatiszta alaszkai malamut eladó fajtatiszta malamut kölyök eladó fajtatiszta malamut kölykök eladók

fajtatiszta malamutok eladók fajtiszta malamut fajtiszta alaszkai malamut fajtiszta malamut kölyök fajtiszta malamut kölykök fajtiszta kölyök fajtiszta kölykök fajtiszta malamut kölyök fajtiszta malamut kölykök fajtiszta malamut kiskutya fajtiszta malamut eladó fajtiszta malamutok eladók fajtiszta malamut kölyök eladó fajtiszta malamut kölykök eladók tenyésztő kutya tenyésztő malamut tenyésztő alaszkai malamut tenyésztő tenyésztőtől kutya tenyésztőtől malamut tenyésztőtől

alaszkai malamut tenyésztőtől tenyésztőtől kölyök tenyésztőtől kölykök tenyésztőtől kutya kölykök tenyésztőtől malamut kölykök tenyésztőtől alaszkai malamut kölykök tenyésztőtől fajtatiszta kölyök tenyésztőtől fajtatiszta malamut tenyésztőtől alaszkai malamut tenyésztőtől alaszkai malamut kölyök tenyésztőtől alaszkai malamut kölykök tenyésztőtől alaszkai malamut kiskutya tenyésztőtől alaszkai malamut kiskutyák tenyésztőtől alaszkai malamut kiskutya eladó tenyésztőtől fajtatiszta malamut tenyésztőtől fajtatiszta alaszkai malamut tenyésztőtől fajtatiszta malamut kölyök tenyésztőtől fajtatiszta alaszkai malamut kölyök

tenyésztőtől fajtatiszta malamut eladó tenyésztőtől fajtatiszta kölyök eladó tenyésztőtől fajtatiszta kölykök eladók tenyésztőtől fajtatiszta malamut kölyök eladó tenyésztőtől fajtatiszta malamut kölykök eladók tenyésztőtől fajtatiszta alaszkai malamut eladó tenyésztőtől fajtatiszta alaszkai malamut kölyök eladó tenyésztőtől fajtatiszta malamut kölykök eladók tenyésztőtől fajtiszta malamut kölyök eladó tenyésztőtől fajtiszta alaszkai malamut kölyök eladó tenyésztőtőé fajtiszta malamut kölykök eladók kenel malamut kenel alaszkai malamut kenel kenel kölyök malamut kenel kölyök alaszkai malamut kenel kölyök

alaszkai malamut kenelben kölykök születtek szánhúzó kiskutya szánhúzó kiskutyák szánhúzó kölyök szánhúzó kölykök kiskutyák születtek malamut kölykök születtek alaszkai malamut kölykök születtek